NordNews
Avem ce spune

Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

În rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat următoarele acțiuni ilegale: 
– o persoană a încălcat regimul punctelor de trecere;
– trei cetățeni străini au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
– un conducător auto a ignorat regulile de folosire a vinietelor;
– două persoane în conflict cu legea au fost reținute ca urmare a schimbului de informații cu autoritățile de drept naționale.
În punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 35 974  traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 18 977 a fost înregistrat pe sensul de ieșire din Republica Moldova. La fel, din totalul de traversări persoane 20 618 au fost cel al cetățenilor moldoveni. Traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 9 273 traversări, fiind consemnat un număr mai mare de traversări a mașinilor înmatriculate în străinătate – 4 759 treceri.
Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost:
PTF Leușeni – 7 248 traversări persoane,
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 5 363 traversări persoane,
PTF Sculeni – 4 240 traversări persoane,
PTF Giurgiulești-Galați – 3 443  traversări persoane,
PTF Otaci – 3 198 traversări persoane,
PTF Cahul – 2 252 traversări persoane,
PTF Costești – 1 710 traversări persoane,
PTF comun Criva – 1 162 traversări persoane,
PTF Tudora – 963 traversări persoane,
PTF comun Palanca – 855 traversări persoane.
La ora actuală toate punctele de trecere activează în regim normal, condițiile meteo nu au influențat programul de lucru și nici fluxul de persoane și mijloace de transport.
Amintim că prin punctul de trecere ”Unguri-Bronnița” (internațional) se permite traversarea mijloacelor de transport, a căror capacitate de încărcare nu depășește 3,5 tone. Punctul de trecere se află la ieșirea din satul Unguri, pe malul râului Nistru, la o distanță de aproximativ 11 km de punctul de trecere Otaci-Moghiliov-Podolsk. Totodată, deplasarea prin punctul de trecere „Otaci-Moghilev-Podolsk” este îngreunată din cauza unor lucrări de reparație lansate pe partea ucraineană.
În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:
–  verificarea, din timp, a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
–  tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor.
–  în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717.
–  manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"