NordNews
Avem ce spune

Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore. Nouă persoane în conflict cu legea, reținute

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, în rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat mai multe acțiuni ilegale, scrie deschide.md.
Printre aceastea se enumeră:
– 13 persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– trei cetățeni străini a depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
– șase conducători auto au ignorat regulile de folosire a vinietelor;
– nouă persoane în conflict cu legea au fost reținute, ca urmare a schimbului de informații cu organele de ocrotire a normelor de drept naționale.
În punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 50 695 traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 32 650 a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova. La fel, din totalul de traversări persoane 27 630 au fost cel al cetățenilor moldoveni. Traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 11 331 traversări.
Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost:
PTF Leușeni – 13 137 traversări persoane,
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 7 420 traversări persoane,
PTF Sculeni – 5 847 traversări persoane,
PTF Otaci – 3 371 traversări persoane,
PTF Giurgiulești-Galați – 3 264 traversări persoane,
PTF Costești – 3 210 traversări persoane,
PTF Tudora – 2 890 traversări persoane,
PTF Criva – 2 717 traversări persoane,
PTF Cahul – 2 450 traversări persoane,
PTF Giurgiulești – Reni – 916 traversări persoane.
Măsurile suplimentare de lucru menite să fluidizeze traficul transfrontalier în perioada sărbătorilor de iarnă:
– suplimentarea numărului de angajați din prima linie de control al trecerii frontierei de stat – cu circa 500 de polițiști de frontieră;
– formarea grupurilor mixte de specialiști din cadrul sediului central IGPF, Direcțiilor regionale și CESF, pregătite să intervină cu suportul necesar în cele mai solicitate puncte de trecere;
– aplicarea tehnicii portative de citire a documentelor de călătorie, inclusiv a mijloacelor speciale de control la frontieră;
– redirecționarea traficului pe arterele de control libere, cât și deschiderea circulației pentru familiile cu copii pe pista Corpului Diplomatic – #COPIIauPRIORITATE;
– la solicitarea administrației publice locale va fi inițiată activitatea mai multor puncte de trecere locale, situate la frontieră cu Ucraina;
– intensificarea conlucrării și schimbului reciproc de informații cu Serviciul Vamal, structurile subordonate MAI și autorităţile de frontieră ale statelor vecine, pentru remedierea în comun a unor situații imprevizibile semnalate la frontieră.
!!! Prin punctul de trecere a frontierei ”Unguri-Bronnița” (internațional) se permite traversarea mijloacelor de transport, a căror capacitate de încărcare nu depășește 3,5 tone. Punctul de trecere se află la ieșirea din satul Unguri, pe malul râului Nistru, la o distanță de aproximativ 11 km de punctul de trecere Otaci-Moghiliov-Podolsk.
Totodată, deplasarea prin punctul de trecere „Otaci-Moghilev-Podolsk” este îngreunată din cauza unor lucrări de reparație lansate pe partea ucraineană.
În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:
– verificarea, din timp, a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
– tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor.
– în situațiile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere situate la frontieră cu Ucraina, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717.
– manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"