Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore. Nouă persoane în conflict cu legea, reținute

Distribuiti mai departe...
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, în rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat mai multe acțiuni ilegale, scrie deschide.md.

Printre aceastea se enumeră:
– 13 persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– trei cetățeni străini a depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
– șase conducători auto au ignorat regulile de folosire a vinietelor;
– nouă persoane în conflict cu legea au fost reținute, ca urmare a schimbului de informații cu organele de ocrotire a normelor de drept naționale.

În punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 50 695 traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 32 650 a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova. La fel, din totalul de traversări persoane 27 630 au fost cel al cetățenilor moldoveni. Traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 11 331 traversări.

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost:
PTF Leușeni – 13 137 traversări persoane,
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 7 420 traversări persoane,
PTF Sculeni – 5 847 traversări persoane,
PTF Otaci – 3 371 traversări persoane,
PTF Giurgiulești-Galați – 3 264 traversări persoane,
PTF Costești – 3 210 traversări persoane,
PTF Tudora – 2 890 traversări persoane,
PTF Criva – 2 717 traversări persoane,
PTF Cahul – 2 450 traversări persoane,
PTF Giurgiulești – Reni – 916 traversări persoane.

Măsurile suplimentare de lucru menite să fluidizeze traficul transfrontalier în perioada sărbătorilor de iarnă:
– suplimentarea numărului de angajați din prima linie de control al trecerii frontierei de stat – cu circa 500 de polițiști de frontieră;
– formarea grupurilor mixte de specialiști din cadrul sediului central IGPF, Direcțiilor regionale și CESF, pregătite să intervină cu suportul necesar în cele mai solicitate puncte de trecere;
– aplicarea tehnicii portative de citire a documentelor de călătorie, inclusiv a mijloacelor speciale de control la frontieră;
– redirecționarea traficului pe arterele de control libere, cât și deschiderea circulației pentru familiile cu copii pe pista Corpului Diplomatic – #COPIIauPRIORITATE;
– la solicitarea administrației publice locale va fi inițiată activitatea mai multor puncte de trecere locale, situate la frontieră cu Ucraina;
– intensificarea conlucrării și schimbului reciproc de informații cu Serviciul Vamal, structurile subordonate MAI și autorităţile de frontieră ale statelor vecine, pentru remedierea în comun a unor situații imprevizibile semnalate la frontieră.

!!! Prin punctul de trecere a frontierei ”Unguri-Bronnița” (internațional) se permite traversarea mijloacelor de transport, a căror capacitate de încărcare nu depășește 3,5 tone. Punctul de trecere se află la ieșirea din satul Unguri, pe malul râului Nistru, la o distanță de aproximativ 11 km de punctul de trecere Otaci-Moghiliov-Podolsk.
Totodată, deplasarea prin punctul de trecere „Otaci-Moghilev-Podolsk” este îngreunată din cauza unor lucrări de reparație lansate pe partea ucraineană.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:
– verificarea, din timp, a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
– tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor.
– în situațiile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere situate la frontieră cu Ucraina, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717.
– manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

leave a reply