NordNews
Avem ce spune

Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

În rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

– patru persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– un conducător auto a ignorat regulile de expoatare a vehiculelor;
– doi cetățeni  străini au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
– două persoane aflate în conflict cu legea au fost reținute, ca urmare a schimbului de informații cu organele de ocrotire a normelor de drept naționale.
Doi cetățeni moldoveni au primit refuz de intrare în Federația Rusă, iar unui conațional nu i s-a autorizat intrarea în Uniunea Europeană.
În punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 76 601 traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 39 870 a fost înregistrat pe sensul de ieșire din Republica Moldova. La fel, din totalul de traversări persoane 45 307 au fost cel al cetățenilor moldoveni. Traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 16 118 traversări.
Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost:
PTF Leușeni – 12 540 traversări persoane,
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 10 672 traversări persoane,
PTF Otaci – 7 860 traversări persoane,
PTF Tudora – 6 235 traversări persoane,
PTF Sculeni – 5 870 traversări persoane,
PTF Cahul – 5 480 traversări persoane,
PTF Giurgiulești-Galați – 4 965 traversări persoane,
PTF Criva – 3 503 traversări persoane,
PTF Costești – 3 062 traversări persoane
PTF Vulcănești – 2 287 traversări persoane.
!!! La ora actuală toate punctele de trecere activează în regim normal, nefiind semnalate valori ridicate în trafic.
Amintim că punctul de trecere comun Palanca își va sista activitatea și în ziua de astăzi, 30 august, în intervalul orelor 08:00 – 15:00. Motivul ar fi asfaltarea drumului de acces dinspre Ucraina. Recomandăm călătorilor, din start, să aleagă pentru traversarea frontierei de stat punctul de trecere Tudora. Se va lucra la capacitate maximă pentru a degaja circulația transfrontalieră și a nu permite formarea rândurilor.
Măsurile suplimentare de lucru menite să fluidizeze traficul transfrontalier în perioada estivală:
– suplimentarea numărului de polițiști de frontieră;
– formarea grupelor mixte de specialiști din cadrul IGPF, pregătite să intervină cu suportul necesar în cele mai solicitate puncte de trecere;
– aplicarea tehnicii portative de citire a documentelor de călătorie, inclusiv a mijloacelor speciale de control la frontieră;
– redirecționarea traficului pe arterele libere, cât și deschiderea circulației pentru familiile cu copii pe pista Corpului Diplomatic;
– la solicitarea administrației publice locale va fi inițiată activitatea punctelor de trecere locale;
– intensificarea conlucrării și schimbului reciproc de informații cu autorităţile de frontieră ale statelor vecine, pentru remedierea în comun a unor situații imprevizibile semnalate la frontieră.
În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:
 verificarea valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
 tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor în punctele de trecere.
 consultarea aplicației ”TRAFIC ONLINE” de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele de trecere a frontierei (rutier) pentru autoturisme.
 manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"