NordNews
Avem ce spune

Situația la frontiera moldo-română, discutată în cadrul unei ședințe de lucru la Galați

Reprezentanții Direcțiilor regionale Sud, Vest și Nord ale Poliției de Frontieră au avut o întrevedere cu delegația Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, România. Obiectivul întrunirii a fost  examinarea situației operative și nivelul de cooperare pe sectoarele de responsabilitate, situate la frontiera comună, pentru  primul trimestru  al lui 2019.
Evenimentul, desfășurat la 14 mai la Galați, România, a reliefat condescendența relațiilor bilaterale privind domeniul de activitate și subiectele de interes regional. Părțile au salutat continuitatea schimbului de informații și consolidarea convergenților din perspectiva diminuării cazurilor de infracționalitate transfrontalieră.
În cadrul discuțiilor a fost analizatăt situația operativă înregistrată în zona de responsabilitate de la frontiera comună, în perioada de referință. Astfel că, chiar dacă incidentele semnalate ce țin de migrația ilegală sunt neînsemnate, ele continuă  să se afle în vizorul echipelor de patrulare a Poliției de Frontieră.
În ceea ce privește frauda documentară în scop de migrație, marea majoritate a actelor falsificate nu au fost prezentate la controlul de frontieră, ci ascunse prin diverse metode. O descreștere a numărului de incidente a cunoscut utilizarea asigurărilor auto internaționale de tip Carte Verde, dar a crescut numărul de documente falsificate pentru conducerea mijloacelor de transport (permise de conducere, certificate de înmatriculare, altele). Au fost prezentate reciproc date, informații și pentru alte infracțiuni semnalate la frontiera moldo-română.
Referitor la stadiul de colaborare, părțile au concluzionat că activitățile s-au desfășurat conform cadrului normativ de cooperare în vigoare. Au fost reiterate angajamentele comune privind provocările și necesitățile operaționale degajate din atribuțiile de serviciu. Pentru trimestrul II 2019 s-a stabilit menținerea și intensificarea acțiunilor planificaste pentru perioada precedentă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"