NordNews
Avem ce spune

Situație alarmantă în Chișinău: Ministerul Sănătății a confirmat prezența noii tuplini britanice de coronavirus

Tulpina britanică a COVID-19 ar fi prezentă în R. Moldova. Despre asta a anunțat primarul capitalei Ion Ceban, în cadrul ședinței săptămânale a Primăriei. Edilul mai spune că țara noastră s-ar afla într-un nou val, valul trei de pandemie COVID-19, transmite agora.md. 

„Avem confimate de la Ministerul Sănătății despre prezența noii tuplini britanice de coronavirus, fapt care explică virulența sporită și specialiștii ne spun că R. Moldova este într-un nou val, valul trei de pandemie COVID-19.”

Conducerea Ministerului Sănătății nu a venit deocamdată cu un comentariu la declarațiile primarului.

Precizăm că, antertior premierul interimar Aureliu Ciocoi a declarat că în R. Moldova ar exista cazuri de infectare cu tulpina britanică a noului coronavirus. Întrucât țara nu dispune de condiții necesare de depistare a noii tulpini, autoritățile din sănătate au transmis mostre laboratoarelor din Germania.

În cadrul ședinței, Ceban a mai anunțat că accesul cetățenilor va fi restricționat. Asta după ce printre rândurile angajaților primăriei se atestă foarte multe cazuri de îmbolnăviri.

„Avem situații când într-o direcție sunt mai mult de jumătate de angajați, bolnavi. Iată de ce am decis ca oamenii să lucreze de acasă mai mult, după posibilitate. Lucrează la birouri doar când este necesitate urgentă. În resc cei care pot să lucreze de acasă să o facă”, a declarat Ceban.

Duminică, în Republica Moldova au fost confirmate alte 753 de infectări cu noul coronavirus, fiind înregistrate încă 36 de decese.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata