NordNews
Avem ce spune

Situație gravă în nordul indiei. Apoximativ 50 de morți

Situație gravă în nordul Indiei. Cel puţin 49 de persoane au murit în ultimele 24 de ore în statul Bihar, din cauza căldurii extreme. Alte 40 de persoane au fost internate în spital, scrie jurnal.md.
 
Victimele sunt originare din regiunea Magadh, afectată de o secetă gravă şi unde temperaturile au depăşit timp de mai multe zile 45 de grade Celsius.
În 2015, un val de căldură a provocat peste 3.500 de morţi în India şi Pakistan. De asemenea, temperaturile depăşesc 50 de grade la Rajasthan, potrivit Agerpres.
Potrivit lui Vijay Kumar, responsabil al sănătăţii publice, 49 de persoane au murit în trei districte din această regiune, potrivit Agerpres. Majoritatea victimelor aveau vârste de peste 50 de ani. Acestea au fost spitalizate în stare de semi-conştienţă, prezentând febră mare, diaree şi greţuri.
În 2017, cercetătorii avertizaseră că Asia de Sud, unde trăieşte a cincea parte a populaţiei mondiale, s-ar putea confrunta cu o creştere a temperaturilor la niveluri insuportabile până la sfârşitul secolului, dacă nu se face nimic împotriva schimbărilor climatice.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata