NordNews
Avem ce spune

Situație ridicolă în România. Un șofer a fost amendat pentru că a murdărit carosabilul cu noroiul de pe stradă

Caz bizar în orașul Odobești, din județul Vrancea, acolo unde un șofer a fost amendat cu 1.000 de lei pentru că a…murdărit carosabilul cu noroiul de pe șosea. Bărbatul a contestat în instanță amenda, argumentând că nu este vina lui că străzile din oraș sunt murdare.
Șoferul a fost amendat de polițiștii locali pe motiv că „a fost depistat pe strada Mărășești cu pneurile murdare de noroi, împrăștiindul (SIC!) pe asfalt”. Bărbatul a primit o înștiințare prin poștă, două săptămâni mai târziu, când i s-a cerut să se prezinte la Poliția Locală pentru a fi informat cu privire la contravenție.
„După ce am citit adresa primită, am suferit un atac de panică, deoarece, pur şi simplu nu ştiam despre ce este vorba, despre ce fapta contravenţională se face vorbire că am săvârşit la data de 03.02.2019, nefiind oprit în acea zi de niciun organ de poliţie, locală sau de municipiu, ştiind doar că, în acea zi fusesem la cumpărături. Sunt o persoană care conduce prudent, port întotdeauna centura de siguranţă şi nu depăşesc limita legală de viteză”, a declarat bărbatul pentru Adevărul.
Poliţistul local care a întocmit procesul verbal i-a spus șoferului că amenda are legătură cu articolul 5 din Hotărârea de Consiliu Local Nr. 25/2017, care spune că nu are voie „să intre pe străzi, cu autovehicule proprietate personală, cu pneuri murdare”.
Șoferul spune însă că nu el este de vină pentru infrastructura proastă din oraș și că este adeseori nevoit să meargă cu mașina prin gropi pline de apă și noroaie. El a contestat amenda în instanță și speră să i se facă dreptate.
„Fapta mea nu a produs nici o urmare periculoasă. Eu nu am mai fost niciodată sancţionat pentru astfel de evenimente. Nici eu, nici alt şofer care circulă în interiorul oraşului nu avem obligaţia de a deţine în maşină recipiente cu apă, pentru a le spăla ori de câte ori se murdăresc cauciucurile din cauza infrastructurii deficitare”, a argumentat acesta.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"