NordNews
Avem ce spune

Slovacia ridică de miercuri o parte dintre restricții

Slovacia plănuieşte să ridice în patru etape restricţiile impuse din cauza epidemiei de COVID-19, a anunţat marţi prim-ministrul Igor Matovic, în urma deciziei comitetului de criză, transmite dpa, citat de agerpres.ro
‘Mâine ne aşteaptă o zi mare’, a declarat Igor Matovic, anunţând planul de redeschidere graduală a activităţilor.
Prima fază de relaxare a restricţiilor începe miercuri, când magazinele mici, cu o suprafaţă de cel mult 300 mp, vor putea fi deschise, cu condiţia respectării unor reguli stricte de igienă. Majoritatea furnizorilor de servicii cu suprafeţe similiare vor putea, de asemenea, să redeschidă.
În schimb, serviciile în care oamenii vin în contact mai apropiat, precum frizeriile sau saloanele de înfrumuseţare, nu îşi vor putea reîncepe activitatea decât în etapa a doua, aşteptată să survină peste două săptămâni, după o evaluare a primei faze.
Măsurile de relaxare vor fi retrase însă dacă numărul infectărilor va creşte din nou.
Tot miercuri se vor putea redeschide centrele sportive, însă doar pentru activităţi care nu includ contact direct între participanţi, precum tenis sau golf, iar sportivilor nu li se va permite să folosească vestiare sau băi comune.
Vor putea fi redeschise şi pieţele în aer liber, la fel şi magazinele dealerilor de automobile.
Taxiurile vor putea funcţiona din nou în etapa a doua, cu condiţia ca şoferul să fie despărţit de pasager cel puţin printr-un ecran de plexiglas.
În faza a doua vor fi permise de asemenea căsătoriile şi serviciile religioase, atât timp cât participanţii poartă măşti de protecţie şi respectă distanţarea socială.
În faza a treia, aşteptată după alte două săptămâni, vor fi redeschise muzeele, magazinele de peste 1.000 mp şi terasele în aer liber ale restaurantelor şi cafenelelor.
Şcolile, grădiniţele, centrele comerciale, piscinele, sălile sportive, de cinema şi teatrele îşi vor putea redeschide porţile doar în faza a patra

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"