NordNews
Avem ce spune

Slusari: Decizia de a distruge economia îi aparține lui Dodon, Chicu și Nagacevschi

Igor Dodon, Ion Chicu și Fadei Nagacevschi se fac vinovați de faptul că antreprenorii sunt siliți să plătească arenda pentru spații pentru lunile în care nu au avut activitate. Acuzațiile vin din partea vicepreședintelui Platformei DA, Alexandru Slusari, scrie deschide.md

Într-o postare pe pagina sa de facebook, acesta spune că protestele mediului de afaceri sunt justificate.

Mii de oameni și agenți economici sunt impuși să achite acum arenda pentru lunile, când piețele și magazinele au fost închise. Businessul iese la proteste și are dreptate! Stimați antreprenori, decizia de a distruge economia și de a nu aplica regula forța majoră le aparține lui Dodon, Chicu și Nagacevschi. Aceasta „inovație” există doar în Republica Moldova”, scrie Slusari.

Mai mult, acesta afirmă că anume președintele, premierul și ministrul Justiției se fac vinovați că autoritățile responsabile nu eliberează certificate de forță majoră care ar ajuta antreprenorii.

Anume acest trio blochează eliberarea de către Camera de Comerț a certificatelor ce atestă circumstanțele de forță majoră, care permit reeșalonarea datoriilor sau chiar anularea unora din ele. Platforma DA insistă asupra reluării activității Parlamentului și votării de urgență a inițiativei noastre legislative, care deblochează situația pentru mediu de afaceri, care a suferit în urma restricțiilor sanitare”, a conchis vicepreședintele Parlamentului.

Amintim că reprezentanții mediului de afaceri, precum și angajații lor au protestat de mai multe ori în fața Guvernului, cerând să li se permită activitatea începând cu 1 iunie. Totodată, aceștia se arătau nemulțumiți de decizia autorităților de a impune o distanță de 1,5 între scaunele amplasate pe terase. Proprietarii restaurantelor s-au arătat indignați și de faptul că, în ciuda sistării activității, aceștia au fost nevoiți să plătească arenda pentru spații și alte cheltuieli aferente.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"