NordNews
Avem ce spune

Slusari, indignat de faptul că socialiștii au organizat o conferință de presă despre problemele de la CFM

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, se declară indignat de faptul că deputații socialiști Oleg Lipskii și Petru Burduja au organizat o conferință de presă în cadrul căreia au vorbit despre primele concluzii ale Comisiei de anchetă cu privire la situația financiar-economică de la Calea Ferată. Slusari spune că nici Lipskii și cu atât mai puțin Burduja, care nici măcar nu este membru al Comisiei, nu au avut dreptul să organizeze acest eveniment fără acordul colegilor de Comisie, scrie agora.md

„Mi-a trezit un sentiment de revoltă ceea ce s-a întâmplat. Ca membru al comisiei de anchetă, vreau să menționez că domnul Lipskii nu a fost împuternicit să iasă la asemenea briefing, mai ales sub egida de partid și alături de un coleg care nici nu este membru al comisiei. Domnul Lipskii, dacă este președinte, orice gest de acest fel trebuie coordonat cu ceilalți membri. Ieri am avut ședință și nu era nici vorbă să iasă la acest briefing”, a declarat Slusari.

Deși nu neagă faptul că multe dintre declarațiile făcute de Lipskii sunt adevărate, Slusari consideră că socialistul ar oferi informația selectiv și ar politiza această comisie de anchetă.

„Eu nu am dreptul să divulg tot ce am discutat noi cu SIS. Actuala conducere a CFM a pierdut contactul cu colectivul, nu controlează situația în întreprindere. Situația este dramatică. Dl Lipskii a gafat azi, nu a avut dreptul să facă ceea ce a făcut. La următoarea ședință, am de gând să pun foarte serios întrebarea dacă trebuie să facem anchetă paralelă. În jocuri politice nu mă joc, nu admit politizarea comisiei de anchetă. CFM merge spre faliment”, a mai spus vicepreședintele Parlamentului.

Deputații socialiști, Oleg Lipskii și Pavel Burduja, în cadrul unui briefing de presă, au prezentat primele concluzii după 20 de zile de la formarea Comisiei de anchetă cu privire la situația de la Calea Ferată din Moldova. Cei doi au spus că dacă autoritățile statului nu vor depune eforturi pentru a rezolva situația de la Calea Ferată, întreprinderea își poate sista definitiv activitatea.

Pe 4 februarie Parlamentul a constituit o Comisie de anchetă, formată din 10 membri, reprezentanți ai tuturor fracțiunilor parlamentare, care va analiza dezastrul economic de la întreprinderea Calea Ferată a Moldovei.

Comisia are la dispoziție 60 de zile pentru a veni cu un raport.

Menționăm că datoriile întreprinderii Calea Ferată a Moldovei se ridică la 459 de milioane de lei, dintre care 69 de milioane de lei reprezintă datorii salariale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata