NordNews
Avem ce spune

Slusari propune ședință plenară pentru a fi votată legea bugetului în lectură finală, cu suma comepensațiilor pentru agricultori

Vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari susține că legea bugetului trebuie să fie votată și în lectură finală, pentru ca să fie introdus un amendament cu suma finală a compensațiilor pentru agricultori. Declarațiile au fost făcute de parlamentar după întrevederea cu agricultorii, care au înaintat un ultimatul deputaților să identifice timp de 24 ore resursele financiare pentru compensațiile agricultorilor, scrie deschide.md

Potrivit parlamentarului, în pofida afirmațiilor socialistului Radu Mudreac că problema agricultorilor este rezolvată, s-a contatat că nu este așa, și este nevoie de o ședință a Parlamentului pentru a rezolva problema.

„S-a făcut referire la anularea legii miliardului, dar banii nu sunt prevăzuți acolo. Nu avem dreptul să încercăm răbdarea fermierilor mai departe. (…) Săptămâna viitoare trebuie să avem votarea bugetului în lectura finală, unde să introducem suma finală a comepensațiilor pe care trebuie să le primească agricultorii, ca până la anul nou ei să cunoască acest lucru, inclusiv mecanismul cum îi vor primi”, a declarat Slusari, în cadrul unui briefing.

Totodată, deputatul anunță că membrii Biroului permanent au fost anunțați că se vor întruni luni în ședință pentru a stabili ziua desfășurării ședinței Parlamentului, însă Slusari consideră că este pre târziu ca biroul permanent să se convoace luni și insistă să se întâlnească mâine.

„Am primit mesaj că ședința Biroului Permanent (BP) urmează să fie convocată luni la 14:00. Considerăm că este prea târziu. Insistăm ca ședința BP să fie convocată mâine. Dacă e necesar, o treime din membri vom depune solicitare să fie convocat BP, dar mai așteptăm ca să discute reprezentanții majorității parlamentare acest subiect și poate mâine dimineață o să fim anunțați că este ședința Biroului, astfel ca sâmbătă, duminică, cel târziu luni să avem ședință plenară, ca să votăm în lectură finală legea bugetului cu indicarea sumei pentru compensațiile agricultorilor”, a adăugat Slusari.

Amintim că ieri, aproape de miezul nopții, a fost închisă sesiunea parlamentară, după ce majoritatea PSRM-Șor a examinat și a votat majoritatea proiectelor de legi, în timp ce opoziția striga „Hoții!”  Au fost votate și legea bugetului de stat pentru anul 2021 și proiectul Politicii bugetar-fiscale pentru anul 2021, în lectura a doua.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata