NordNews
Avem ce spune

Socialist să fii, noroc să ai. Declarația depusă la ANI: La 27 de ani, Serghei Gramma ar ridica un salariu lunar de 78 de mii de lei

Fostul consilier al deputatului socialist Alexandr Nesterovschi, în prezent, consilier municipal din partea PSRM la Bălți, Serghei Gramma, care ocupă și funcția de director general al Societății pe Acțiuni „Furnizarea Energiei Electrice Nord” și-a depus declarația de avere și venit pentru anul 2020.

Serghei Gramma

Conform documentului depus la Autoritatea Națională de Integritate (ANI) pe data de 23 martie 2021, Gramma a raportat venituri de 393 772 mii de lei din salariul de director general al întreprinderii SA „Furnizarea Energiei Electrice Nord” (FEE-Nord). Potrivit documentului, Gramma a fost numit în funcție la data de 27 iulie 2020 (!). Dacă este să facem un calcul matematic elementar, adică să împărțim salariul încasat la cinci luni de activitate, Serghei Gramma ar ridica o leafă de peste 78 de mii de lei.

Mai mult, Gramma a mai ridicat și 92 774 de mii de lei pentru activitatea sa de director interimar, funcție ocupată de acesta patru luni în 2020 (între 2 ianurie și 1 aprilie 2020, Gramma a activat în calitate  de director  financiar, iar din 1 aprilie 2020 a ocupat funcția de director interimar). Important de menționat că, Gramma a beneficiat și de o indemnizație de 10 mii de lei, motivul invocat de deponent fiind ETC?!

Serghei Gramma a profitat și de indemnizații din partea statului (361 de lei – de la Secretariatul Parlamentului R. Moldova și 695 de lei – de la consiliul municipal Bălți). Tânărul director al Societății pe Acțiuni Furnizare Energie Electrică Nord (FEE-Nord) declară că și-a vândut autovehiculele de model Dacia Duster, produs în 2011, contra unei sume de 60 000 mii de lei (!), dar și cel de-al doilea autoturism, Volkswagen Passat, fabricat în 2009 și înstrăinat contra sumei de 30 000 mii de lei.

Foto simbol : Dacia Duster, 2011
Foto simbol : Volkswagen Passat, 2009

Redacția NordNews a scris recent că Serghei Gramma și-ar fi cumpărat o mașină de lux, lucru care s-a și confirmat. Potrivit documentului depus la ANI, acesta și-a procurat anul trecut un autoturism BMW 520D, fabricat în 2014, contra sumei de 200 000 de mii de lei, echivalentul a 9500 de euro (!). Important de menționat că, în mediu, pe piața din R. Moldova, prețul unui astfel de automobil se cifrează la 20 de mii de euro.

Foto: 999.md

Nici pe piața din Europa prețul unui astfel de automobil  NU se cifrează la 9500 de euro!

Foto: mobile.de

Un consilier municipal din cadrul primăriei de Bălți a declarat că BMW-ul l-ar fi costat pe tânărul director 23 de mii de euro.

Automobilul lui Serghei Gramma BMW 520 D, anul 2014

În materialul anterior publicat de nordnews.md cu privire la veniturile tânărului socialist cu specializare în domeniul energetic, Serghei Gramma a declarat că și-a cumpărat automobilul din vânzarea celor două autovehicule vechi  și obținerea unui credit bancar. Dacă este să facem un calcul matematic, venitul obținut din cele trei operațiuni financiare este de 11 mii de euro, echivalentul  a 233 de mii de lei.

În același an 2020, Serghei Gramma, a luat un credit de 150 000 de lei, pe care trebuie să-l restituie până în 2022, cu o rată a dobânzii de 6,5%. Totodată, conform documentului, Gramma nu deține nici o locuință.

Contactat telefonic, Serghei Gramma a spus că veniturile declarate au fost obținute pe parcursul întregul an 2020.

„Ieri m-am consultat cu inspectorii de la ANI, aceștia mi-au spus să indic că declarația (la care faceți dumneavoastră referire) este de tip anuală. Astfel, în această declarație am indicat absolut tot venitul pe care l-am obținut pe parcursul anului 2020. Aici este inclus salariul meu în funcția de director financiar, director general interimar dar și salariul în funcția de director general. Referitor la mașină, în momentul în care am cumpărato aceasta se afla în stare tehnică precară și nu putea fi pusă în circulație rutieră, de aici vine și prețul de 200 de mii de lei”, a declarat Serghei Gramma pentru NordNews.

3 Comentarii
  1. […] Conform documentului depus la Autoritatea Națională de Integritate (ANI) pe data de 23 martie 2021, Gramma a raportat venituri de 393.772 mii de lei din salariul de director general al întreprinderii SA „Furnizarea Energiei Electrice Nord” (FEE-Nord), transmite Știri.md cu referire la Nordnews.md. […]

  2. […] Autoritatea Națională de Integritate (ANI) s-a autosesizat după publicarea articolului “Socialist să fii, noroc să ai. Declarația depusă la ANI: La 27 de ani, Serghei Gramma ar ridi… […]

  3. […] Муниципальный советник от партии социалистов в мун. Бельцы, генеральный директор Акционерного общества «Furnizarea energiei electrice Nord» («Поставка электрической энергии Север» Сергей Грамма отрицает, что в 2020 году получал зарплату в размере 78 тысяч леев, как ранее писал портал nordnews.md.  […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata