NordNews
Avem ce spune

Socialiștii atacă candidatul PUN la Bălți: Candidați într-un oraș unde unioniștii nu sunt tolerați

Dezbateri încinse, în care dimensiunea inter-etnică este adusă în discuție, au loc și în campania electorală pentru funcția de primar al municipiului Bălți, scrie deschide.md
La întâlnirea electorală organizată de Promo-Lex, candidatul Partidului Unității Naționale pentru orașul din nordul R. Moldova, Sergiu Burlacu, a fost provocat pe tema inter-etnică de către Alexandr Nesterovschi, reprezentatul candidatului socialist Usatîi.
Sunteți sigur că merită să candidați într-un oraș în care unioniștii nu sunt tolerați?”, a întrebat reprezentantul socialist.
Candidatul PUN a răspuns cu referiri la dimensiunea multietnică și multiculturală a Bălțiului.
„Este un oraș multietnic și multicultural, inclusiv fiecare etnie are dreptul de a se regăsi într-o localitate. Asta ne spune Constituția, avem drept la libera exprimare”, a spus Sergiu Burlacu.
Mai mult decât atât, candidatul PUN l-a acuzat pe socialist de tendințe totalitariste, precizând că bălțenii nu trăiesc în Evul Mediu.
Dumneavoastră vreți să treceți democrația într-un totalitarism și un regim autoritar. Îmi pare rău, dar nu o să vă reușească pentru că bălțenii nu trăiesc în Evul Mediu și ei au capacitatea de a se informa corect și văd unde le stă perspectiva”, a specificat Sergiu Burlacu.
Amintim că, în urma demisiei lui Renato Usatîi, pe 20 mai, locuitorii din Bălți sunt așteptați la urne pentru a-și alege primarul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"