NordNews
Avem ce spune

Socialiștii au părăsit ședința Parlamentului, din nou. Ce nu le-a plăcut de data aceasta

Combaterea violenței față de femei a devenit mărul discordiei în Parlamentul Republicii Moldova, între majoritatea parlamentară și opoziție, după ce s-a propus includerea pe ordinea zi, suplimentar un subiect referitor la prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și în familie, scrie Realitatea. 

Faptul că, președintele Parlamentului a pus spre aprobare, includere pe ordinea de zi și dezbatere acest subiect i-a nemulțumit pe socialiști și comuniști și au părăsit sala plenului în semn de protest.

Socialiștii și-au argumentat gestul prin faptul că, această Convenție de la Istanbul, care prevede prevenirea, combaterea și protejarea victimelor abuzurilor femeilor și familiilor este „un abuz”, întrucât ar numi bărbații agresor și ar contravine valorilor tradiționale.

În replică, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a spus că, în realitate „e o rușine să lovești, maltratezi și șă batjocorești femeile și să te numești după asta bărbat”.

Convenția dată de la Istanbul a fost ratificată până în prezent de 34 de state, iar alte 12 au semnat-o, printre care și Republica Moldova.

Precizăm că, potrivit datelor oficiale, anul trecut în Republica Moldova au fost înregistrate circa 9 500 de cazuri de abuz asupra femeilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"