NordNews
Avem ce spune

Socialiștii cer demisia membrilor CEC și solicită PG să ancheteze deciziile în cazul turului doi al alegerilor de la Bălți

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) se va adresa Procuraturi Generale (PG) pentru a fi inițiată o anchetă privind modul cum s-au luat deciziile în cazul suspendării turului doi al alegerilor primarului de Bălți. De asemenea, socialiștii cer demisia tuturor membrilor Comisiei Electorale (CEC) care au votat pentru decizia de suspendare a scrutinului de la Bălți. Anunțul a fost făcut luni, 6 decembrie, de secretarul executiv al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Blad Batrîncea, scrie cotidianul.md

„Legislația națională și Codul electoral au fost călcate în picioare. A avut loc un derapaj de la normele legale, democratice și considerăm că a avut loc o imixtiune politică vizavi de organizarea acestui scrutin”, a declarat Batrîncea.

Batrîncea susține că fracțiunea pe care o reprezintă se va adresa Procuraturii Generale pentru a fi deschisă o anchetă, dar și cere demisia membrilor Comisiei Electorale Centrale (CEC) care au votat pentru decizia de suspendare a scrutinului de la Bălți.

„Am constatat cu toții acea ședință nocturnă a CEC care în mod abuziv a luat decizia de a suspenda turul doi. Înțelegem graba și mesajele politice. Norma legală trebuie respectată trebuie respectată, indiferent de cine sunt participanții la scrutin. În acest sens, constatăm că CEC a comis un abuz și și-a depășit atribuțiile legale (…) Astăzi, noi, fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor ne adresăm Procuraturii Generale cu scopul de a iniția anchetă și a trage la răspundere factorii de decizie, acei care au luat decizii abuzive și încălcat legea. Din partea fracțiunii, cerem și inițiem demiterea acelor membri ai CEC care au participat la acest show. Considerăm că deciziile nocturne categoric trebuie condamnate și cea mai bună opțiune ar fi demisia celor 6 membri ai CEC care au încercat să substituie justiția”, a argumentat Batrîncea.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"