NordNews
Avem ce spune

Socialistul Alexandr Nesterovschi devine din nou deputat în Parlamentul Republicii Moldova

Socialistul Alexandr Nesterovschi devine din nou deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Asta după ce deputata Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Sfetlana Căpățînă, a fost răpusă de COVID-19. Nesterovschi este următorul pe lista candidaților pentru funcția de deputat.

Decesul deputatei de 52 de ani a survenit în urma complicațiilor provocate de Covid-19.

Svetlana Căpățînă se afla la primul său mandat.

Alexandr Nesterovschi, născut în data de 11 ianuarie 1981, satul Răuțel din raionul Fălești, este un om politic din Republica Moldova, care din decembrie 2014 a fost  deputat în Parlamentul Republicii Moldova de legislatura a XX-a (2014-2018), în cadrul fracțiunii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM).

La alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 din Republica Moldova a candidat la funcția de deputat de pe locul 24 în lista candidaților PSRM.

La alegerile generale locale din 20 octombrie 2019, Nesterovschi a fost candidatul socialiștilor pentru funcția de primar al municipiului Bălți, dar a pierdut în fața liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi, care a câștigat cursa electorală din primul tur de scrutin, obținând aproape 62% din voturi.

În același timp, Nesterovschi a obținut un fotoliu de consilier municipal Bălți pe lista PSRM, însă a renunțat la el în favoarea mandatului de ales al poporului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"