NordNews
Avem ce spune

Socialistul Alexandr Nesterovschi se vrea primar de Bălți. Va participa la alegeri cu o condiție

Liderul socialiștilor din municipiul Bălți, Alexandr Nesterovschi, va candida la alegerile locale, dacă va avea susținerea a cel puțin 10 mii de locuitori. Chiar dacă la nivel central, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova n-a venit cu vreo ofertă, ex-deputatul PSRM a anunțat că mai multe organizații obștești, dar și locuitorii orașului îi susțin candidatura.

„Poziție oficială încă nu există. Pentru ca Partidul să înainteze un candidat, trebuie să avem o decizie a comitetului local, după care a comitetului central de la Chișinău, mă refer la Comitetul Executiv al PSRM. Doar după asta, oficial, vom înainta candidatura. La momentul de față, după cum cunoașteți, Partidul Socialiștilor a propus să mă nominalizeze pe mine ca potențial candidat la funcția de primar. Propunerea a venit și din partea unor organizații obștești, o parte din ele vor face acest lucru săptămâna viitoare. Dacă să participăm la alegeri, să o facem cu încredere absolută, că suntem înaintați de toți bălțenii”, a declarat Alexandr Nesterovschi.

Potrivit lui Nesterovschi, în municipiul Bălți a început procesul de colectare a semnăturilor în susținerea candidaturii sale.

„În piața centrală, dar și în alte zone ale orașului sunt instalate corturi unde sunt colectate semnături în susținerea înaintării candidaturii mele la funcția de primar. Dacă vom strânge 10 mii de semnături, atunci vom cere și Comitetului Executiv al PSRM să mă înainteze, dacă nu vom strânge aceste semnături, la ce bun să merg în această luptă, dacă nu vom obține victoria? ”, a conchis politicianul.

Menționăm că la alegerile locale generale din 2019, Alexandr Nesterovschi a obținut 5960 de voturi, adică 16,21% din numărul total de voturi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"