NordNews
Avem ce spune

Socialistul Nesterovschi care a votat legea ANI, vizat în procedurile instituției pentru incompatibilitate de funcție

Autoritatea Națională de Integritate anunță că a constatat incompatibilitate de funcție în privința unui deputat din Parlamentul Republicii Moldova. Deși instituția nu dorește să ne spună despre legiuitor este vorba, surse din Parlament au comunicat reporterilor Deschide.MD că ar fi vorba despre socialistul Alexandr Nesterovschi.

Într-un comunicat de presă, ANI anunță că în săptămâna 14 -18 decembrie 2020, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat incompatibilitate de funcție în privința unui deputat din Parlamentul Republicii Moldova și a unui fost șef adjunct al Oficiului teritorial Chișinău al Cancelariei de Stat. Totodată, inspectorii de integritate au stabilit diferență substanțială între averea dobândită și veniturile obținute în cadrul unui control efectuat pe numele unui șef de întreprindere municipală din Chișinău.

Am încercat să află cine este deputatul vizat de controalele ANI, însă instituția a invocat prevederile legislației care se referă la datele cu caracter personal. Surse din Parlamentul R. Moldova au declarat pentru jurnaliști că ar fi vorba despre deputatul PSRM Alexandr Nesterovschi.

Amintim că în ședința nocturnă de miercuri, 16 decembrie, alianța PSRM-ȘOR a votat modificarea Legii cu privire la Autoritatea Națională de Integritate (ANI).

A doua zi deputatul PAS Sergiu Litvineneco a declarat că „la prima vedere modificarea este inofensivă, însă dacă te adâncești și studiezi mai atent, îți dai seama că nu este așa nici pe departe”.

ANI a dat aviz negativ acestui proiect, „semnalând consecințele defavorabile și efectele nadorite asupra dosarelor de control aflate, la moment, în derulare la ANI, inclusiv ce ține de aspectele cu privire la sancționarea și aplicarea interdicțiilor,  în cazul în care acest proiect va fi adoptat în versiunea propusă”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata