NordNews
Avem ce spune

Societatea civilă cere demisia Procurorului General Eduard Harunjen

Pe rețelele de socializare a fost lansată o petiție on-line pentru societatea civilă, în care se cere demisia Procurorului General Eduard Harunjen.  Autorii inițiativei civice sunt organizațiile diasporei moldovenești FreeMoldova și OccupyGuguță.
Inițiatorii îi cer demisia lui Harunjen pentru că ,,a demonstrat în activitatea sa că nu se supune adevărului și justiției, ci intereselor de partid”, spun aceștea.
Motivele care stau la baza unei astfel de inițiative sunt următoarele: Sub conducerea acestuia, s-au intentat dosare politicecelor care au criticat anumite persoane din conducere, cum ar fi Pavel Grigorciuc, fie au demascat scheme de corupție la nivelînalt, precum Gheorghe Petic și Sergiu Cebotari.
Procurorii au cerut autorizații de la judecătorii de instrucție pentru a intercepta masiv conversații telefonice ale membrilor partidelor de opoziție, reprezentanților societății civile și criticilor guvernării precedente și a plasa aparate de ascultare și supraveghere în incinta domiciliului acestora.
,,Toate acestea, în timp ce procuratura nu a acționat în cazurile marilor scheme de corupție, a corupției politice, șantajului și intimidării la nivel înalt. Conducerea procuraturii n-a făcut mai nimic în a-și curăța propria instituție de corupție, a admis impunitate și a făcut jocurile puterii în detrimentul atribuțiilor și responsabilităților profesionale”, se mai arată întextul petiției.
FreeMoldova și OccupyGuguță cer ca în această funcție să fie numit un procuror independent, nepartinic, integru și  bun profesionist, desemnat în baza unui concurs transparent.
Pentru a vota accesați următorul link.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata