NordNews
Avem ce spune

Societatea își dorește soluții noi pentru a rezolva problema fumatului

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului. Este concluzia unui nou sondaj internațional, care demonstrează că respondenții susțin trecerea la produse fără fum pentru a reduce efectele nocive ale fumatului asupra sănătății publice. Mai exact, 71 dintre intervievați au declarat că  încurajarea adulților, care de altfel ar continua să fumeze, să treacă la alternative fără fum, ar putea completa eforturile existente de reducere a riscurilor asociate fumatului, transmite infotag.md.

 Sondajul independent, realizat în decembrie 2020, a fost efectuat de compania de cercetare Povaddo pentru Philip Morris International (PMI), pe un eșantion de 22.507 adulți din 20 de țări și regiuni. Scopul studiului este examinarea opiniei publice cu privire la rolul alternativelor fără fum, precum și așteptările societății față de autorități și industrie. Rezultatele relevă un sprijin larg în favoarea noilor abordări menite să accelereze lupta împotriva fumatului.

În mod clar, societatea își dorește ca problema să fie soluționată, 76% dintre respondenți considerând că este important ca guvernele să aloce timp și resurse pentru a reduce rata fumatului.

Potrivit rezultatelor, 73% dintre respondenți consideră că autoritățile ar trebui să ia în considerare rolul pe care produsele alternative îl pot juca în eliminarea fumatului în țara lor.

Oamenii nu cred că doar reglementarea și impozitarea mai strictă pot duce la un viitor fără fum. Conform sondajului, strategiile actuale nu sunt considerate ca fiind suficiente, iar mai puțin de o persoană din patru crede că este nevoie doar de o reglementare și impozitare mai severă. Majoritatea celor intervievați, 58%, estimează că numai adoptarea unor astfel de măsuri nu va asigura un viitor fără fum.

„Produsele fără fum pot juca un rol important în reducerea ratei fumatului”, a declarat Jacek Olczak, director de Operațiuni în cadrul PMI. „Prin încurajarea corectă din partea autorităților de reglementare, cu sprijinul societății civile și prin acceptarea completă a științei, cred că este posibil ca apelul opiniei publice să fie auzit și ca vânzările de țigări să devină de domeniul trecutului în multe țări, în decurs de un deceniu sau un deceniu și jumătate”.

77% dintre respondenți au declarat că fumătorii adulți, care în caz contrar ar continua să fumeze, ar trebui să aibă acces la informații corecte despre alternativele fără fum care s-au dovedit, din punct de vedere științific, mai puțin dăunătoare decât țigările.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata