NordNews
Avem ce spune

Șoferii de camioane vor avea corturi, locuri de gătit și spații de igienă la vamă. Declarațiile MAI

Salvatorii instalează la punctele vamale insule de acces pentru șoferii de camioane care așteaptă să treacă verificările. Anunțul a fost făcut de Ministrul de Interne al Republicii Moldova (MAI), Ana Revenco. Potrivit Anei Revenco, amenajarea insulelor a început astăzi, pe 14 iunie.  Ana Revenco a ținut să mai menționeze că acestea  vor fi complet funcționale până la sfârșitul zile.

Echipe Inspectoratului General pentru Situații de urgență au intervenit pentru a crea insule de acces pentru șoferii de TIR care sunt în așteptare. Sunt amplasate corturi de ofihnă, servicii de igienă, loc de preparare a bucatelor și este disponibilă apă potabilă”, a declarat Ana Revenco.

În același timp, Ministrul Afacerilor Interne a oferit asigurări că, începând cu ziua de miercuri, la Leușeni va începe procesul de vămuire comună. Conform ei, autoritățile au făcut derogări și au creat reglementări pentru a putea aplica procedurile concomitent.

Este de menționat că,  șoferii de camioane stau câte 4-5 zile la vamă. Anterior, înainte de războiul din Ucraina, aceștia petreceau  48 de ore în rând. Astfel, timpul de așteptare a controalelor a crescut de 2,5 ori, iar transportatorii au cerut autorităților de pe ambele maluri ale Prutului identificarea soluțiilor.

Despre acest subiect au discutat Natalia Gavrilița și omologul său român, Nicolae Ciucă, iar Guvernul de la Chișinău a anunțat implementarea vămuirii comune și a precizat că va acorda asistență psihologică și medicală conducătorilor de vehicule.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"