NordNews
Avem ce spune

Șoferii nu vor mai fi obligați să dețină asupra lor permisul de conducere

Conducătorii auto nu vor fi obligați să dețină asupra sa permisul de conducere, ei vor putea fi identificați de ofițerii de patrulare în regim digital, scrie Jurnal.md. 

În cadrul ședinței de Guvern, Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, a venit cu propunerea de modificare a Legii nr.131/2007 privind siguranța traficului rutier, care presupune excluderea obligativității șoferilor de a deține asupra sa permisul de conducere în traficul național.

Prin modernizarea calității serviciilor publice, conducătorii auto nu vor fi obligați să dețină asupra sa permise de conducere, ei vor putea fi identificați de ofițerii de patrulare în regim digital.

Modificările menționate prevăd modernizarea și sporirii calității serviciilor publice, prin digitizarea serviciului, reducerea numărului actelor necesare la perfectarea actelor de a conduce vehicule, și excluderea obligativității deținerii asupra sa a permisului de conducere în traficul național.

Modificările propuse au fost inițiate în contextul realizării proiectului „Modernizarea serviciilor guvernamentale”, precum și în vederea implementării acțiunii 3.17 din Hotărârea Guvernului nr.966/2016 pentru aprobarea Planului de acțiuni privind reforma de modernizare a serviciilor publice pentru anii 2017-2021.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"