NordNews
Avem ce spune

Șoferii, prinși băuți la volan, vor rămâne fără permise

Începând cu ziua de mâine, 14 decembrie, șoferii care vor fi prinși că au urcat beți la volan vor rămâne automat fără permis de conducere. Aceasta însă nu e tot. Mâine intră în vigoare și alte amendamente la legislație, care prevăd pedepse mai dure pentru conducătorii auto care vor servi alcool înainte se apuce de șofat, scrie tv8.md.
Astfel, potrivit șefului Inspectoratului General de Poliție (IGP), Alexandru Pînzari, șoferilor care li se va suspenda permisul de conducere, după ce vor fi prinși de inspectorii de patrulare că șofează fiind în stare de ebrietate, nu li se va elibera un permis provizoriu, ci actul va rămâne suspendat până la decizia finală a instanței de judecată.
De asemenea, mașina va fi ridicată și transportată la o parcare specială, iar conducătorul auto va trebui să achite pentru transportare și pentru fiecare oră de parcare a automobilului.
În funcție de gravitate,a cazului, va exista și riscul de anulare a permisului de conducere, menționează Pînzari.
Totodată, șoferii care vor fi prinși băuți la volan nu vor scăpa nici de amenda usturătoare.
„Vă rugăm să nu vă supărați, legea este făcută pentru a fi respectată, dar mai ales pentru a vă ști mereu în siguranță. Vă mai spuneam: „Am băut doar un pahar” e un motiv suficient să vă lăsați mașina în parcare!”, a comentat Alexandru Pînzari pe rețelele de socializare. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"