NordNews
Avem ce spune

Soldații ruși atacă Ucraina cu drone în cursul dimineții: Au lovit capitala și regiunea Kievului

Miercuri, 14 decembrie, în jurul orei 6 dimineața, a fost declarată o alertă aeriană în trei regiuni din Ucraina – Kiev, Jitomir și Vinița. Curând au fost raportate explozii în regiunea Kievului, în special la periferia orașului și în capitală, scrie agora.md.

Șeful administrației militare regionale de la Kiev, Oleksii Kuleba, a confirmat ulterior că apărarea aeriană a fost în funcțiune.

Primarul capitalei, Vitalii Kliciko, a declarat că au fost auzite explozii în cartierul Șevcenkivski din Kiev.

Potrivit informațiilor preliminare o bucată de resturi de la o dronă a avariat două clădiri administrative din districtul Șevcenkivski.

Kliciko a informat că, până la ora 7:25, un număr semnificativ de drone kamikaze iraniene folosite de ruși fuseseră deja doborâte.„În regiunea Kievului și deasupra capitalei, forțele de apărare aeriană au doborât deja un total de 10 drone șahedin”, a declarat acesta.

Oleksii Kuleba, a confirmat, de asemenea, că majoritatea dronelor au fost doborâte de forțele de apărare aeriană din regiune. De asemenea, el a lăsat să se înțeleagă că soldații ruși urmăreau să atace instalațiile de infrastructură energetică.

Începând cu ora 7:50, continuă alerta în regiunile Jitomir și Kiev.

O alertă aeriană a fost declarată în Ucraina după ora 13.00, la 5 decembrie, în urma unor lansări de rachete înregistrate deasupra mai multor regiuni din Ucraina. În special, nouă rachete au fost doborâte deasupra regiunii Kiev.

Acest atac a fost cel de-al optulea atac de amploare asupra instalațiilor energetice din Ucraina din octombrie. Din această cauză, în multe regiuni sunt în vigoare întreruperi de energie electrică de urgență.

Ca urmare a numeroaselor atacuri, în Kiev există o lipsă semnificativă de energie electrică. Capitala este alimentată cu energie electrică doar în proporție de 30 la sută.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"