NordNews
Avem ce spune

Soluţie inedită care ne poate aduce maşinile zburătoare

Deşi maşinile zburătoare merg perfect în filme şi în alte scenarii ştiinţifico-fantastice, realitatea aduce o sumedenie de impedimente acestei inovaţii tehnologice. Una dintre aceste impedimente este obţinerea echilibrului sensibil între echiparea vehiculelor cu o baterie suficient de puternică pentru a fi utilă şi o baterie suficient de uşoară pentru a nu îngreuna întregul vehicul. Acum, o companie din California vine cu o soluţie extrem de simplă şi practică care deja se foloseşte în oraşe pentru vehicule convenţionale precum troilebuzele.
Karman Electric propune legarea maşinilor zburătoare de reţeaua electrică. Conform Wired, cei de la companie au început deja testarea conceptului cu drone.
Legarea de o sursă de energie rezolvă problema bateriei, dar aduce însă o serie de alte probleme logistice, scrie Futurism.
Trebuie introduse cabluri, ceea ce nu e un lucru uşor, având în vedere configuraţia unui oraş, de la panouri, copaci, blocuri sau alte cabluri deja existente. De asemenea, o defecţiune ar putea însemna un coşmar dacă vehiculele nu ar avea un sistem de protecţie şi/sau o sursă alternativă de energie.
O soluţie la probleme ar fi o cale de mijloc. Pentru a preveni lovirea păsărilor şi coliziunea cu vehiculeleterestre, Karman poate folosi sistemul, cel puţin la început, în zone mai puţin populate. Atunci când se apropie de oraşe/centre populate, piloţii s-ar putea detaşa de cabluri şi ar folosi baterii pentru a se ridica mai sus de obstacolele urbane.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"