NordNews
Avem ce spune

SONDAJ: 80% dintre moldoveni susţin că nu avut reduceri sau amânări de salarii pentru luna martie

Jumătate dintre moldoveni consideră că nu-și vor pierde locul de muncă din cauza crizei COVID-19. În același timp, 80% dintre cei care muncesc în țară și au fost chestionați spun că nu au avut amânări și „tăieri” din salarii. Rezultatele se conțin în sondajul realizat de CBX-AXA la comanda IDIS Viitorul, în perioada martie-aprile 2020. În total, au fost chestionați peste o mie de moldoveni, scrie agora.md

La întrebarea dacă sunteţi angajat în câmpul muncii în Republica Moldova, 42% dintre respondenţi declară că au un loc de muncă. O treime din cei angajaţi afirmă că merg la locul de muncă în perioada de carantină. Alţi 20% dintre intervievaţi muncesc de acasă, iar jumătate din cei angajaţi în prezent nu muncesc.
Dintre cei care muncesc în Republica Moldova, peste 80% susţin că nu avut nici reduceri şi nici amânări de salariu pentru luna martie. Jumătate din cei angajaţi sunt siguri că nu-şi vor pierde locul de muncă, 28% sunt îngrijoraţi de o posibilă concediere, iar 10% sunt aproape siguri că-şi vor pierde locul de muncă.
Jumătate dintre cei chestionaţi au spus că veniturile lor au rămas neschimbate şi nu vor suferi modificări în următoarele luni. Aproape 10% spun că veniturile lor au crescut şi vor continua să crească în următoarele luni comparativ cu 29% care declară că veniturile lor s-au diminuat şi altele 10% că s-au redus dramatic.
Sondajul a fost efectuat de CBS – Axa la comanda IDIS Viitorul în perioada 31 martie – 12 aprilie. Chestionarul a fost realizat la telefon pe 1104 de respondenţi cu o marjă de eroare de +/-3%.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"