NordNews
Avem ce spune

Sondaj: Introducerea uniformelor în școli

 În perioada 17 aprilie – 02 mai 2018 a avut loc examinarea opiniei elevilor, cadrelor didactice și părinților cu privire la nevoia introducerii uniformei școlare în instituțiile de învățământ general din țară. 
În urma prelucrării datelor s-a constatat că 81,39%, ceea ce reprezintă 238.223 de respondenți sunt pentru introducea uniformei, în timp ce 18,61%, adică 54.470 respondenți cred că elevii nu ar trebui să poarte uniformă școlară, anunță Ministerul Educației, Culturii și Cercetării
Pentru 78,4%, ceea ce constituie 229.596 respondenți, uniforma este un semn distinctiv al școlii, care îl face pe elev să se simtă egal și disciplinat, în timp ce 16,8 %, adică 49.315 respondenți, consideră că uniforma școlară îl face pe elev să se simtă depersonalizat/ lipsit de identitate. Celelalte 4,7% au apreciat foarte diferit acest aspect, inclusiv că uniforma ar fi un moft.
Pentru a introduce uniforma școlară este necesar ca acest subiect să fie discutat în Parlament, Guvern, cu societatea civilă, specialiști în domeniul dreptului, dar și autoritățile publice locale. 55% din respondenții care au participat la sondaj sunt elevi cu vârsta cuprinsă între 7 și 18 ani.
Sursă: Europa Liberă

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"