NordNews
Avem ce spune

Sondaj IRI // Igor Dodon cedează în fața Maiei Sandu

Maia Sandu și Igor Dodon se bucără de același grad de încredere la nivel național. Potrivit unui sondaj realizat de Institutul Republican Internațional (IRI), cei doi au acumulat câte 24% încredere din partea moldovenilor. În sondajul IRI din februarie 2019, Igor Dodon a acumulat 31% din încrederea moldovenilor, iar lidera PAS, doar 10%, scrie deschide.md.

Totodată, în capitală Maia Sandu îl depășește pe Igor Dodon la capitolul încredere. Liderul PAS ar acumula 32%, iar Igor Dodon, doar 19%.
Pe locul trei și patru se poziționează Andrei Năstase cu 13%, urmat de Zinaida Greceanîi cu 10%.

Sondajul a fost realizat de Magenta Consulting la comanda Institutului Republican Internațional. Datele au fost colectate în toată Moldova (cu excepția regiunii transnistrene) între 16 noiembrie și 9 decembrie 2019, adică după demiterea Guvernului Sandu și instituirea Guvernului Chicu.
Totâ în același sondaj este arătat că în cazul în care duminica viitoare ar avea loc alegerile parlamentare, în noul legislativ ar ajunge trei partide. Este vorba despre PSRM, PAS și PDM. Datele au fost prezentate în cadrul unui sondaj realizat de Institutul Republican Internațional (IRI).
Astfel, PSRM este susținut de 29% de respondenți, în timp ce PAS – 21%. Pe locul III s-a plasat Partidul Democrat cu 10%.
Partidul „ȘOR” este susținut de 4%, iar Platforma DA, „Partidul Nostru” și PCRM – câte 3%.

Sondajul a fost realizat de Magenta Consulting la comanda Institutului Republican Internațional. Datele au fost colectate pe tot teritoriul R. Moldova (cu excepția Transnistriei) între 16 noiembrie și 9 decembrie 2019 pe un eșantion de 1.204 persoane, cu vârste începând de la 18 ani și mai mari și eligibili pentru vot. Marja de eroare nu depășește +/- 2,8%.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata