NordNews
Avem ce spune

(sondaj IRI) Parlamentul, considerat de cetățenii RM cea mai coruptă instituție. Este urmat de doctori, profesorii și polițiști

Parlamentul Republicii Moldova este considerată cel mai coruptă instituție, cel puțin asta arată datele unui nou sondaj prezentat astăzi de Istitutul Republican Internațional. Totuși, dacă în octombrie 2017 de această părere erau 30 la sută dintre cetățeni, în februarie 2018, doar 20% mai împărțășesc această părere, informează Unimedia.info.
 
Situația s-a înrăutățit în ceea ce privește serviciile publice. 25% dintre respondenți consideră că doctorii, polițiștii și profesorii sunt cei mai corupți funcționari în prezent. Potrivit datelor, constatăm o creștere a neîncrederii. 10 la sută dintre respondenți consideră că cel mai corupt domeniu este justiția, iar alte 11% afirmă că premierul și guvernul ar fi cei mai corupți.
 

 
De asemenea, 7% consideră că partidele și liderii politici sunt cei mai corupți din Republica Moldova.
Datele au fost colectate în perioad 7 februarie-7 martie 2018, în Moldova, cu excepția teritoriului transnistrean, prin intermediul interviurilor față în față cu respondenții.
Marja de eroare a sondajului este de +/- 2.5%.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"