NordNews
Avem ce spune

Șor către Dodon: Sunteți gata, domnule Dodon, să spuneți că nu există oameni în lume care să vă fi mituit?

După ce Igor Dodon a declarat că dacă Ilan Șor va primi certificatul de integritate va fi foarte straniu, Șor a spus că pentru el este ciudat că Dodon a primit certificatul deși toată viața a fost funcționar public cu un salariu modest, dar locuiește într-o casă de peste 400 de metri pătrați și donează partidului sume de bani ce depășesc bugetul anual al familiei, scrie tv8.md.

Zilele astea, Igor Dodon, și-a arătat îndoiala că eu pot obține un certificat de integritate. Cică, dacă eu îl voi primi, înseamnă că ceva nu este în regulă cu alegerile. Pentru mine este ciudat că Dodon însuși a primit un certificat de integritate. El nu a făcut niciodată afaceri, întreaga sa viață a lucrat ca funcționar public, primind mai mult decât un salariu modest al unui funcționar guvernamental. În același timp, el locuiește într-un conac luxos, cu o suprafață de peste 400 de metri pătrați, reușește să doneze sume în campaniile electorale ale Partidului Socialist care depășesc bugetul anual al întregii familii, etc. Toate acestea nu l-au împiedicat pe Dodon să obțină un certificat de integritate și chiar să câștige alegerile prezidențiale. Din anumite motive, nu avea nicio întrebare că ceva nu a fost în regulă la alegeri”, a scris Ilan Șor pe pagina sa de facebook.
Totodată, Șor a declarat că se ocupă de afacerea familiei de la 17 ani și că el nu poate fi cumpărat. „Nimeni din lume nu poate spune că mi-a dat mită, că m-a mituit. Sunteți gata, domnule Dodon, să spuneți că nu există oameni în lume care să vă fi mituit? Gândeți-vă cu atenție înainte să afirmați asta. Vă recomand să nu exercitați influență asupra activității Comisiei de Integritate”, a mai scris Șor.
În cadrul conferinței de prezentare a bilanțului de doi ani de activitate în funcția de șef al statului, Dodon a răspuns că ar fi foarte straniu dacă liderul Partidului „Șor” va obține certificatul de integritate. „Va fi foarte straniu când acest personaj va obține certificatul de integritate, dar unul din candidații socialiști sau a blocului de dreapta, nu. Aș dori să văd atunci despre ce fel de legitimitate a alegerilor este vorba și cum funcționează justiția în alegerile parlamentare din RM”, a spus Igor Dodon.
Pe 20 decembrie Ilan Șor a mers la Autoritatea Națională de Integritate unde a depus documentele pentru a obține certificatul de integritate, document obligatoriu pentru doritorii de a se înregistra în calitate de candidați la alegerile parlamentare din 24 februarie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"