NordNews
Avem ce spune

Șor și „ciucalatele” de Crăciun

 
Pe când unele partide așteaptă disciplinat să înceapă regulamentar campania electorală pentru câștigarea inimilor alegătorilor, Ilan Mironovici Șor îi dă foială. Nu destul că magazinele sale sociale ambulante corup ieftin alegătorii de mai multă vreme, iată că prin  localitățile rurale, uitate de guvernare, umblă caravane, eram să zic de cămile, de Crăciun.  Păcat că și Kusturica și Tarantino sunt prinși în alte proiecte cinematografice, altfel ar putea să realizeze filme demne de Oscar, când ar fi prezenți cu camera de luat vederi la popasurile pe care le face caravana lui Șor prin spațiile rustice basarabene.
A fost de  văzut cum bravii urmași ai lui Ștefan din Rădoaia, Sîngerei au așteptat  ore în frig să vină autobuzul cu cadouri, apoi s-au îmbulzit precum membrii unei cirezi întârziate și, când nu le-au ajuns tuturor ”ciucalate”, erau cât pe ce să facă o mică revoluție: să răstoarne autobuzul. „Ingrații măsâi”, cum ar spune-o moldovenește Șor.
Moscova,  cum bine se știe, nu crede lacrimilor. Comisia Electorală Centrală din  R. Moldova, în schimb, are cea mai mare încredere în Ilan Șor. Dacă haiducul de la Orhei spune că e magazin social pe roți sau Caravană de Crăciun, apoi sfânt este, și nu agitație sau mită electorală, cum îndrăznesc să afirme nesimțiții ceea de partizani ai Maiei Sandu și Andrei Năstase.
Dacă nu ar fi niște piulițe ale lui Plahotniuc, membrii CEC-ului ar face lesne diferența între un act de binefacere /caritate și unul de corupere electorală. Doar un exemplu elocvent. La Frăsinești, raionul Ungheni au ajuns cadourile adunate de diaspora din Paris pentru copii din sat. Micuții așteptau în încăpere venirea lui Moș Crăciun și a cadourilor, recitînd poezii și cântând colinde. S-au bucurat nespus de cadourile înmânate și nu aruncate pe ușa autobuzului, ca la Rădoaia. A fost o adevărată sărbătoare și nu o porcărie caravanică de marca Șor.

1 Comentariu
  1. vitalie spune

    Las cai bine asa. Sa vina si mai multi cu cadouri. Votul se va duce oricum la cine trebuie. Lumea desteapta sa trezit deja, hunta banditeasca si toate binomurile vor cadea in curind, nu a mai ramas mult oameni buni!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"