NordNews
Avem ce spune

Șor: Ultimele atacuri fac parte dintr-un plan de distrugere a Partidului „ȘOR”. Moldova se transformă într-un stat polițienesc

Retragerea imunității parlamentare a deputaților Denis Ulanov și Petru Jardan se înscrie într-un plan de distrugere a Partidului „ȘOR”. De această părere este liderul formațiunii, Ilan Șor, care a comentat ședința de ieri a Parlamentului. El a accentuat că dosarele penale, în care sunt vizați cei doi parlamentari nu au nicio legătură cu legea și jurisprudența, se arată în comunicatul emis de Partidul „ȘOR”.

„Are loc punerea în practică a planului unor așa-numiți parteneri externi și al unor forțe politice din Republica Moldova, care sunt deranjați de Partidul „ȘOR”. Ce îi deranjează? Faptul că Partidul „ȘOR”, precum și Platforma „Pentru Moldova” nu se închină în fața nimănui, nu se lasă conduse și ghidate de nimeni, nu-și vând țara, sunt ferme pe poziții și se mișcă înainte”, a declarat Ilan Șor, într-o conferință de presă.

Potrivit lui, cei care stau în spatele acestui plan își doresc, în primul rând, să distrugă majoritatea parlamentară și să împiedice învestirea unui guvern capabil să scoată țara din criză.

„Punerea în aplicare a acestui plan a început când doamna Durleșteanu și-a retras candidatura exact în momentul în care președintele purta consultări cu fracțiunile parlamentare. Acest lucru a fost făcut cu scopul de a nu-i oferi posibilitatea majorității parlamentare de a veni cu un nou candidat. Ieri însă, în calitate de instrument a fost folosită procuratura. Am ajuns să trăim un adevărat marasm, când, pentru a distruge majoritatea parlamentară, s-au apucat să aresteze deputații”, a menționat Ilan Șor.

Potrivit lui, scopul final al acestui plan este eliminarea Partidului „ȘOR” de pe arena politică.

„Republica Moldova se transformă într-un stat polițienesc, în care oamenii sunt intimidați, în care clasa politică este șantajată, nu se poate exprima liber și nici acționa în interesul cetățenilor”, a declarat Ilan Șor.

El a mai menționat că deputații Denis Ulanov și Petru Jardan sunt deținuți politici și și-a exprimat încrederea că cetățenii vor opune rezistență în fața celor care au comandat și pun în aplicare acest plan.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata