NordNews
Avem ce spune

(Video) Soția lui Mihai Volontir revine pe scenă

Eufrosinia Dobândă -Volontir , soția celebrului actor basarabean Mihai Volontir, revine pe scena Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Bălți după o pauză de nouă ani. Reputata actriță joacă alături de Artiștii Poporului Emilia Lupan, Eufrosinia Ureche, Ion Marcoci, Natalia Lupacescu, George Crudu în spectacolului „Retro”, montat după piesa lui Alexandru Galin, premiera căruia a avut loc la 2 aprilie curent. Regia scenografia și selecția muzicală îi aparțin lui Sandu Cozub. Spectacolul reflectă probleme precum singurătatea, bătrânețea și noastalgia după timpurile trecute, altfel spus, e  “despre lumea de azi și cea de apoi”.
Eufrosinia Dobândă-Volontir a interpretat nenumărate roluri de-a lungul carierei sale, reușind de fiecare dată să fascineze spectatorii prin măiestrie și dăruire. În spectacolul „Retro”, actrița joacă  rolul unei bătrâne intelectuale, care dorește să se căsătorescă pentru a scăpa de singurătate.  Apariția în scenă, după moartea soțului, a fost una dificilă, dar și foarte dorită de actriță: Revenirea pe scenă am așteptat-o ca pe o gură de aer, or, pentru noi, actorii, apariția pe scenă e principalul. Colaborarea cu regizorul din capitală o consideră o experiență benefică, utilă: „Este o colaborare foarte bună. Am jucat într-o premieră  tocmai cu nouă ani în urmă. Iată acum. după toate câte s-au întâmplat, am revenit în scenă, fiind sigură că publicul mă aștepta.  Actrița consider că succesul unui spectacol rezidă în dăruirea plenară a întregii echipe, doar astfel se pot transmite publicului emoțile: “Regizorul și actorul trebuie să fie pe o albie. Dacă zece spectatori rau ieșit din sală satisfăcuți de jocul actorilor,  au înțeles mesajul spectacolului, să știți că e o reușită mare”.
Regizorul Sandu Cozub susține că această colaborare cu veteranii scenei Teatrului  Național din Bălți a fost  una deosebit de frumoasă,  iar publicul a fost foarte receptiv: Mie mi-a fost interesant să lucrez cu reputații actori,aș vrea să cred că și dumnealor le-a fost interesant. Sperăm să vină  cât mai multă lume la spectacol.
Regizorul de la Teatrul Național “Mihai Eminsecu” din Chișinău  planifică să monteze și alte spectacole pe scena  Naționalului din Bălți.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"