NordNews
Avem ce spune

Specialiștii examinează posibilitatea excluderii regimului de autoizolare pentru cetățenii moldoveni care revin în R. Moldova

Specialiștii examinează posibilitatea excluderii regimului de autoizolare, timp de 14 zile, pentru cetățenii moldoveni care revin în R. Moldova, în cazul când aceștia prezintă un test negativ la COVID-19, efectuat într-o perioadă anumită până la intrarea în țară. Despre aceasta a anunțat ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unei conferințe de presă organizată în această dimineață, scrie deschide.md

„Fundamentarea determinării regimului de autoizolare este determinată, în primul rând, de perioada de incubație, care variază de la 2 la 14 zile. În ceea ce ține despre revizuirea acestui regim de autoizolare, pentru cetățenii moldoveni care intră pe teritoriul R. Moldova, menționez că specialiștii acum analizează diferite opțiuni, inclusiv și posibilitatea de a nu respecta acest regim (n.r de autoizolare) în cazul în care este deținător a unui test (n.r. negativ), cu determinarea perioadei corespunzătoare, până la intrarea în țară, la care trebuie să fie efectuat acest test”, a anunțat Viorica Dumbrăveanu.

Aceasta a mai menționat că specialiștii examinează și aspectul cu privire la intrarea cetățenilor străini pe teritoriul cetățenilor R. Moldova, tot în condițiile în care aceștia dețin un test negativ la covid și cu respectarea unui principiu de reciprocitate între state coordonat cu MAEIE.
Potrivit ministrului, după ce spceialiștii vor avea o viziune asupra acestei situații, propunerea va fi dicutată pe platforma Comisiei Națională Extraordinară de Sănătate Publică și, respectiv, decizia va fi luată de această comisie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"