NordNews
Avem ce spune

SPIA s-a autosesizat în cazul furturilor dintr-un sat din Sîngerei

Serviciul protecţie internă  şi anticorupţie (SPIA) a luat act de declaraţiile făcute pe rețelele de socializare de către un  locuitor al satului Chișcăreni, raionul Sângerei care a menționat despre faptul că în localitate au loc mai multe furturi din gospodării, iar poliția nu ar lua măsurile necesare pentru a identifica făptașii.
 
Pe marginea celor relatate, în scopul examinării obiective şi echidistante a tuturor circumstanţelor producerii cazurilor, a fost iniţiată o anchetă de serviciu.
 
Astfel, ieri 10 octombrie 2008, conducerea SPIA a avut o întrevedere cu autorităţile locale, persoanele care au avut de suferit de pe urma acțiunilor ilegale şi polițiștii din acest raion.
 
În cadrul ședinței au fost puse în discuție o serie de probleme și necesități cu care se confruntă cetățenii din localitate, cât și conducătorii poliției de nivel local,  făcându-se referire la starea infracțională, la cazurile de furturi care au avut loc în ultimii 2 ani. Astfel, accentuându-se necesitatea unei conlucrări mai strânse între administrația publică locală, cetățeni și poliție.
 
Menționăm că, din 40 de furturi care se presupune că s-au produs în localitate, doar 20 de persoane s-au adresat la poliție, dintre care 2 infracțiuni au fost descoperite, alte 11 persoane nu s-au adresat din diferite motive, 5  s-au adresat dar au refuzat să ofere explicații iar 2 persoane sunt plecate peste hotare. La moment se documentează 3 cazuri de furturi din locuințe.
 
Pe această cale SPIA face un apel la rațiunea cetățenilor, rugându-i să conștientizeze faptul că, nici o acțiune a poliției nu va fi eficientă întru totul, atâta timp cât ei înșiși nu conștientizează că încercarea de a nu colabora cu forțele de ordine nu va face lumină în astfel de cazuri.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"