NordNews
Avem ce spune

Spiritul sărbătorilor de iarnă a ajuns deja la Bădiceni

Pe măsură ce se apropie Crăciunul și Anul Nou, spiritul sărbătorilor de iarnă ne cuprinde pe fiecare. În această perioadă, cu toții devenim mai buni, mai veseli, mai darnici. În satul Bădiceni, raionul Soroca, adulții cu dizabilități din serviciul social locuința protejată au decis să deschidă ușile casei lor pentru prieteni și vecini.

Împreună, ei au împodobit bradul și au organizat o șezătoare, așa cum se făcea pe vremuri – cu voie bună, cântece, port popular, fire de tors și plăcințele. Locuința protejatădin Bădicenia fost neîncăpătoare pentru oaspeți, iar atmosfera a fost familială. Ansamblul local „Rostărița” i-a încântat pe toți cu melodii la acordeon și cântece de veselie.

Ziua ușilor deschisela locuința protejată a fost realizată cu susținerea echipei People in Need Moldova și a Centrului de Sănătate Mintală din Republica Cehă, cu suportul financiar al Agenției Cehe pentru Dezvoltare, în cadrul proiectului „Sprijinirea procesului de transformare a sistemului de îngrijire a persoanelor cu tulburări psiho-sociale în Republica Moldova”.

Serviciul social locuința protejată este destinat pentru șase adulți cu dizabilități, care au părăsit instituția rezidențială pentru a fi incluși în societate. Inaugurarea acestui serviciu din Bădiceni a avut loc la 21 august 2018, cu participarea primarului și a comunității, președintelui raionului Soroca, precum și a înalților oaspeți de la Ambasada Republicii Cehe la Chișinău, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și organizația People in Need Moldova.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"