NordNews
Avem ce spune

Spitalele din Glodeni și Fălești vor trata doar bolnavii de coronavirus

În spitalele din Fălești și Glodeni vor fi spitalizați și tratați în continuare doar pacienți cu COVID-19. Pacienții cu alte afecțiuni vor fi direcționați în alte instituții medicale. Decizia a fost examinată pe platforma punctului focal, informează ministra Sănătății, scrie agora.md. Totodată, spitalul din Soroca își continuă activitatea.

Potrivit ministrei Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, specialiștii au decis că atât spitalul din Fălești, cât și spitalul din Glodeni vor fi instituții care vor continua activitatea, dar vor fi doar pentru profilul COVID-19. Alt gen de asistență medicală nu va fi acordată, iar persoanele care necesită asistență vor fi direcționate către alte instituții medicale.

„În cazul spitalului din Soroca, chiar ieri erau cazuri confirmate de infecție în rândul personalului medical, dar era personal care nu activa dar se aflau în autoizolare la domiciliu. Din personalul care actualmente acordă asistență medicală nu am avut cazuri noi înregistrate. Deci spitalul din Soroca va fi funcțional pentru că există capacități și există persoane calificat”, a precizat Dumbrăveanu.

Șefa de la Sănătate a dat asigurări că situația din instituțiile medicale este monitorizată, așa încât ulterior vor fi luate decizii cu privire la activitatea acestora, în funcție de evoluția lucrurilor.
Precizăm că până acum, în rândurile angajaților din sănătate au fost confirmate în jur de 350 de cazuri de infectare cu COVID-19. Bilanțul cazurilor pentru întreaga țară urcă la 1.438 de cazuri. Până acum au fost tratate 75 de persoane și au fost înregistrate 29 de decese.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata