NordNews
Avem ce spune

Spitalele din Republica Moldova riscă să rămână fără locuri libere în secțiile de COVID-19

Sistemul medical din Republica Moldova este epuizat și se află la limita resurselor necesare în lupta contra virusului CODIV-19. De datoria societății este să manifeste responsabilitate maximă și să respecte toate restricțiile impuse de către Comisia Extraordinară de Sănătate Publică, asta se arată în mesajul transmis de către Prim-ministrul, Ion Chicu.

„În pofida eforturilor OMS și a întregii comunități internaționale, pandemia capătă amploare pe plan global, dar și la noi. Numărul de cazuri crește, iar presiunea pe spitale și medici este una enormă. Actualmente, suntem pe locul 19 în Europa după numărul de cazuri raportat la 1 mln. populație și pe 13 la numărul de decese raportat la 1 mln. populație.
Deși la etapa actuală locuri în spitale și în secțiile de terapie intensivă mai avem, în căteva săptămâini sistemul medical va fi la limită și vom avea dificultăți mari la internarea bolnavilor noi de COVID19.
În condițiile în care nu ne dorim și (sincer vorbind) nu putem veni cu măsuri de restricționare a activităților economice și a circulației libere a cetățenilor, arsenalul de instrumente ale statului pentru a stopa răspândirea acestui virus este destul de limitat. În această situație rog cetățenii Republicii Moldova să manifeste maximă atenție și responsabilitate față de propria sănătate, dar și a semenilor din jur. E greu de respirat cu mască, știu, dar utilizând acest mijloc de protecție avem o șansă în plus de a rămîne sănătoși, de a rămâne în viață.
Sănătate tuturor!”
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"