NordNews
Avem ce spune

VIDEO| Sportivul Aurel Ignat, în arest pentru 30 de zile

Sportivul Aurel Ignat, unul dintre principalii suspecți în cazul bărbatului snopit în bătaie până la moarte în fața unui club de noapte din Chișinău, a primit 30 de zile de arest. Judecătoria sediului Rîșcani a pronunțat hotărârea, admițând integral demersul procurorilor de caz, scrie realitatea.md
„Examinând în ședință închisă demersul Procuraturii Chișinău privind arestarea preventivă a lui Aurel Ignat din motivele expusă în partea descriptivă, instanța de judecată a dispus admiterea demersului procurorului și aplicarea măsurii în formă de arestare preventivă în privința învinuitului pe o durată de 30 de zile – până pe 26 iunie 2018”, a declarat judecătorul de instrucție Aureliu Postică.
Avocații suspectului ar fi depus o cerere în instanță pentru ca demersul să fie examinat în lipsa clientului său. „Decizia instanței nu se comentează, dar se atacă. Clientul pledează pentru nevinovăție. Acțiunile nu confirmă acuzarea, el a răspuns la lovituri. Nu cunosc faptele în detalii, dar știu din cuvintele clientului meu că el a răspuns la lovituri”, a explicat avocatul Oleg Lozan, precizând că Aurel Ignat nu s-a prezentat în instanță din cauza stării de sănătate.
În același timp, procurorul Angela Pleșca a declarat următoarele: „S-a înaintat demers de arest pentru aplicarea măsurii preventive pentru un termen de 30 de zile. Instanța a aplicat 30 de zile. Alte informații cu părere de rău nu pot să vă ofer, este secretul anchetei și poate fi prejudiciată ancheta. La moment, sunt reținute două persoane. Se stabilesc toate circumstanțele”.
Potrivit legislației în vigoare, încheierea judecătorului de instrucție poate fi atacată în termen de 3 zile la Curtea de Apel Chișinău. De menționat că, în timpul ședinței de judecată, a fost împiedicat parțial accesul jurnaliștilor în incinta Judecătoriei Rîșcani de un cordon de polițiști creat la intrare.


Realitatea.md amintește că, anterior, a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile în Penitenciarul nr.13 din Capitală un alt suspect pe caz, la fel fost luptător K1, Mihai Pîrgaru.
Ambii sunt bănuiți că ar fi participat la bătaia ce a avut loc în noaptea de 18 spre 19 mai în fața centrului comercial „Atrium” în incinta căruia activează un club de noapte. Victima în vârstă de 30 de ani, care a decedat la cinci zile de la încăierare din cauza leziunilor primite, a mers la o zi de naștere în club.
Pe data de 29 mai, bărbatul a fost condus pe ultimul drum la Orhei – localitatea sa de baștină. Acesta a lăsat în urmă soția și un copil în vârstă de 7 ani.
Pe caz, au fost deschise cauze penale pentru huliganism și vătămare corporală gravă și medie a integrității corporale sau a sănătății. Persoanele care vor fi găsite vinovate riscă până la 15 ani de închisoare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"