NordNews
Avem ce spune

Staff-ul lui Igor Dodon, nemulțumiți de de faptul că poliția a confiscat o parte din ziarul „Socialistul”

După ce în spațiul public au apărut dovezi video în care se arată că ziarele electorale ale candidatului independent Igor Dodon sunt tipărite la Editura de stat „Universul” deși, în gazetă este indicată tipografia „Tipar Grup SRL”, Staff-ul lui Igor Dodon a emis un comunicat  în care se arată nemulțumiți de faptul că poliția a confiscat o parte din tirajul ziarului de propagandă „Socialistul”.

Condamnăm acțiunea ilegală de blocare a materialelor cu caracter electoral. Am sesizat instituțiile de drept asupra caracterului abuziv și vădit ilegal al acestor acțiuni”, se spune în comunicat.

În comunicat este menționat și faptul că respectiva comandă a „tirajului a fost făcută la o tipografie privată. Aceasta ne-a anunțat că are probleme tehnice și a apelat la un subantreprenor pentru a tipări. Staff-ul are contract de tipar cu agentul economic privat. Cel din urmă ne-a dat asigurări că are contract cu tipografia „Universul.” Noi respectăm întocmai prevederile legislației, iar ceea ce fac oponenții, este o isterie falsă”.

Amintim că sute de ziare au fost descoperite de către deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Oazu Nantoi și Vlad Belețchi președintele organizației „Unirea – ODIP” în depozitul editurii „Universul”, în spatele Casei Presei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata