NordNews
Avem ce spune

STARE DE ALERTĂ în domeniul energetic din R. Moldova. S-a trecut pe păcură!

A fost instituită stare de alertă privind consumul de gaze în Moldova. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, care a precizat că s-a trecut pe păcură, pentru a reduce consumul de gaze. Este de exemplu, cazul Termocom, scrie TV8.

Folosirea păcurii a început de astăzi, a precizat Spînu.

„Anunțăm stare de alertă, pentru a fi pregătiți de orice scenariu, este pentru ca instituțiile să poată pregăti măsuri”, a declarat Andrei Spînu.

Ministrul a menționat că starea de alertă este valabilă pentru luna octombrie, timp în care vor continua negocierile cu Gazprom privind prelungirea contractului și stabilirea unui preț avantajos la gaz. Potrivit lui Spînu, centrala de la Cuciurgan, care activa pe bază de cărbune și gaz, urmează să treacă doar pe cărbune.

Ministrul Infrastructurii a mai spus că a fost luată și decizia de a oferi mandat Energocom de a negocia și procura gaz de pe piețele din Ucraina și România.

Totodată, Andrei Spînu a mai spus că Guvernul pregătește soluții, până la stabilizarea situației, atât pentru consumatorii casnici și comerciali.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"