NordNews
Avem ce spune

Starea de urgență în sănătate publică, prelungită!

Comisia națională extraordinară pentru sănătate publică a decis prelungirea stării de urgență în sănătate publică până la 30 septembrie. În schimb, a fost eliminată restricția privind organizarea nunților și cumătriilor. Astfel, acestea pot avea loc numai cu condția că la ele vor participa mai puțin de 50 de persoane, care vor trebui să respecte măsurile antiepidemice, transmite tv8.md

De asemenea, potrivit Comisiei, se permiete organizarea reuniunilor în grup, însă la fel cu participarea a nu mai mult de 50 de oameni.

-Potrivit CNESP, persoanele care revin în Republica Moldova din țările aflate în zona verde, dar traversează state clasificate ca fiind în zona roșie, vor completa fișa epidemiologică și  vor sta 14 zile în regim de autoizolare.

Părinții, sau reprezentantul legal care-și vor însoți elevul/studentul în scopul desfășurării studiilor, nu vor sta în autoizolare.
Totodată, a fost exclusă interdicția de părăsire a teritoriului Republicii Moldova pentru persoanele aflate în autoizolare.

Pentru că începe perioada electorală, CNESP a stabilit un mecanism de conlucrare a organelor locale electorale cu structurile de sănătate publică teritoriale. În același context, membrii Comisiei au solicitat să se evite deschiderea secțiilor de vot în incinta instituțiilor de învățământ.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"