NordNews
Avem ce spune

START în proiecte europene la DRRM, prin semnarea unei colaborari cu specialiștii IBA

Secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), Adrian Dupu, și directorul general al Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare (IBA), Nastasia Belc, au semnat astăzi, 16 decembrie 2021, un protocol de colaborare. Scopul acestui document este de a aduce laolaltă specialiștii celor două instituții pentru realizarea și depunerea de proiecte finanțate din fonduri europene.

Participarea activă a DRRM și IBA la acțiuni comune continuă astfel după colaborarea din această toamnă, care a dus la redactarea și depunerea de către Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova a unui prim proiect pentru finanțare europeană. 

Protocolul are la bază competențele și atribuțiile  Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova cu privire la consolidarea comunității de limbă, cultură, religie, spiritualitate și istorie ce leagă cele două state. De asemenea, proiectele derulate de DRRM au drept scop întărirea legăturilor și păstrarea, dezvoltarea și exprimarea identității etnice, culturale, lingvistice și religioase a cetățenilor din Republica Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"