NordNews
Avem ce spune

Statele membre ICE discută aspectele colaborării în procesul de integrare europeană

Secretarul de stat, Daniele Morari, a participat astăzi la Conferinţa internaţională “Knowledge sharing for building stronger partnerships in the process of European Integration”. Evenimentul a fost găzduit de Ministerul Afacerilor Externe al Croaţiei, în calitatea sa de preşedinte în exerciţiu al Iniţiativei Central Europene (ICE).
În cadrul conferinței, Daniela Morari a reiterat ideea importanţei continuării dialogului multidimensional în contextul cooperării regionale în Europa Centrală şi de Sud-Est, atât pentru dezvoltarea economică şi socială a fiecărui partener în parte, cât şi în contextul aspiraţiilor europene ale ţărilor din regiune. ”Republica Moldova apreciază înalt rolul ICE şi al procesului propriu-zis de cooperare în cadrul organizaţiei în ceea ce ţine de implementarea reformelor şi eficientizarea mecanismelor social-economice, chemate să asigure o linie ascendentă a vectorului european pentru ţara noastră”, a menționat Morari.
Secretarul de stat a prezentat priorităţile Republicii Moldova în implementarea agendei europene, precum şi instrumentele aplicate pentru realizarea prevederilor Acordului de Asociere cu UE, inclusiv asistenţa oferită de UE şi statele membre.
În opinia participanților, Conferinţa „Schimbul de cunoștințe pentru construirea de parteneriate mai puternice în procesul de integrare europeană” a servit drept o platformă excelentă de schimb de opinii şi experienţă pentru reprezentanţii statelor membre.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"