NordNews
Avem ce spune

Statele Unite cer consolidarea NATO

Franţa trebuie să fie atentă la activităţile Germaniei şi să nu uite ce s-a întâmplat în războaiele mondiale, avertizează preşedintele SUA, Donald Trump, în timp ce secretarul american al Apărării, James Mattis, a pledat pentru consolidarea NATO, în contextul iniţiativelor de creare a armatei UE, scrie mediafax.ro
 
“Preşedintele Emmanuel Macron pledează pentru crearea propriei armate pentru apărarea Europei de SUA, China şi Rusia. Dar Germania a fost în Primul şi în al II-lea Război Mondial. Cum s-a descurcat Franţa? Începuseră să înveţe germană în Paris înainte de a veni trupele Statelor Unite. Plătiţi pentru NATO sau nu!”, a scris Donald Trump pe Twitter.
La rândul său, James Mattis a declarat că Washingtonul se pronunță pentru consolidarea activităţilor Alianţei Nord-Atlantice, o structură „esenţială” pentru apărarea Europei. Întrebat despre iniţiativa de creare a unei armate europene, James Mattis a declarat, conform cotidianului The New York Times: „Considerăm NATO elementul esenţial pentru apărarea Europei şi susţinem deplin naţiunile să intensifice eforturile pentru apărarea comună transatlantică”.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"