NordNews
Avem ce spune

Ștefan Gligor: „Stoianoglo ar putea scăpa basma curată. Procuratura îl transformă în victimă”

Președintele Partidului Schimbării Ștefan Gligor a declarat că Procuratura Genererală nu caută probe pentru a demonstra vina lui Alexandr Stoianoglo, dar îl transformă într-o victimă. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Secretele Puterii”. Mai mult, Ștefan Gligor crede că Alexandr Stoianoglo ar putea scăpa basma curată în dosarul în care este învinuit pe patru capete de acuzare.

„Procuratura noastră îl transformă pe Stoianoglo într-o jertfă și într-un politician. În Republica Moldova jertvele ușor devin politicieni și ușor devin simpatici. Eu credeam că SIS, odată ce a ajuns acolo Rurac șef de Secție pentru  Protecția Ordinii Constituționale, printr-un miracol, credeam că s-au pregătit și l-au documentat pe Stoianoglo pe partea relațiilor și legăturilor cu Platon și că ei vin cu niște probe și că au cerut și au autorizat perchezițiile la el în birou și la domiciliu, pentru că aveau niște indicii, iar în urma acelor percheziții cumva s-ar consolida probatoriul. Din câte eu înțeleg și cunosc din surse, nu este așa și o să ne trezim cu un dosar slab în cazul lui Stoianoglo, din care el scapă basma curată și încă îl mai trecem pe palierul politicii și îl mai facem și erou”, a declarat Ștefan Gligor.

Amintim că, pe data de 6 octombrie, Procurorul General Alexandr Stoianoglo a fost suspendat din funcţie și reţinut pentru 72 de ore. Acesat este învinuit pe patru capete de acuzare. În urma percheziţiilor, au fost ridicate diverse bunuri şi documente care au statut de probatoriu în dosarul penal.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata