NordNews
Avem ce spune

Știați că un fost inginer al Boeing 707 și al simulatorului de zbor pe Lună, este originar din Bălți?

Origar din Bălți și a prietenit cu Neil Armstrong, primul om care a pășit pe lună, de asemenea, a câștigat o experiență valoroasă în proiectarea simulatoarelor de zbor pentru Boeing 707 și Douglas DC7. Acesta a elaborat sisteme de inginerie pentru simulatoarele operatoarelor radar de control ale incendiului la Hughes MG-13.

Robert Frimtzis a scris chiar și un roman care s-a bucurat  de succes. Astfel, romanul “Din Tadjikistan către Lună”(From Tadjikistan to the moon) – a fost finalist la Premiile de carte San Diego din 2009 și a primit Mențiune onorifică la Festivalul de cărți din New York și la Festivalul de cărți de plajă.
El s-a născut în 1930, în orașul Bălți într-o familie de evrei. Frimtzis a supraviețuit celui de-al doilea război mondial. Foametea l-a forțat să renunțe la școală și să-și facă prima slujbă cu normă întreagă la vârsta de doisprezece ani, în timp ce tatăl său, mobilizat în Armata Roșie, a luptat în bătălia de la Stalingrad, unde a fost rănit.
În 1984, Robert Frimtzis împreună cu soția sa, inginer mecanic, au fondat în Torrance, California, firma RFA Associates Inc, o companie de software, care a contractat cu mari companii aerospațiale precum TRW, Hughes, Rockwell și Northrop. De asemenea, RFA a elaborat un program de analiză logistică numit LISA pentru a fi utilizat de antreprenorii guvernamentali.
Robert Frimtzis este în prezent pensionar și locuiește în California.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"