NordNews
Avem ce spune

Stoianoglo despre socialiștii care protestează în susținerea sa: „Nu poți să-i fugărești”

Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost întrebat în ce relații se află cu deputații socialiști, în contextul în care aceștia au depus garanții, sunt prezenți la ședințele de judecată și, mai ales, protestează în susținerea sa. Acesta a declarat că nu-i cunoaște și nici nu are idee de ce aceștia vin. Și unul din avocații săi a adăugat câteva explicații pentru presă, scrie Realitatea. 

Declarațiile de presă au fost făcute la Curtea de Apel Chișinău, când procurorul general suspendat aștepta decizia judecătorilor privind recursul avocaților săi împotriva încheierii Judecătoriei Chișinău prin care i-a fost aplicat arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile.

„Nu sunt cunoscut cu niciun deputat. Nu știu de ce participă. Nu le cunosc numele”, a declarat Stoianoglo. În continuare, despre vizita socialiștilor, când era reținut pentru 72 de ore, a răspuns: „Ei au verificat condițiile de detenție”.

Cât despre cererile de garanții, s-a implicat în discuție cu jurnaliștii unul din avocații săi, Vasile Gafton, care a explicat că „este o luptă politică”. „Nu-l implicați. Nu poți să-i fugărești, au tot dreptul să depună asemenea cereri”.

Amintim că, vineri, 15 octombrie curent, în fața Curții de Apel Chișinău, a avut loc un protest la care au participat deputați socialiști. Printre cei cunoscuți opiniei publice sunt Vlad Batrîncea sau Vasile Bolea. Aceștia au scandat în susținerea procurorului și au solicitat eliberarea acestuia.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata