NordNews
Avem ce spune

Străzile și locurile publice din Soroca sunt dezinfectate

Autorităţile locale din toată Republica Moldova sunt în alertă. La Soroca a fost instituită Comisia pentru Situaţii Excepţionale care a examinat situaţia epidemiologică. Oraşul Soroca este în top după numărul de infectări cu Covid-19. Sunt confirmate 5 cazuri, scrie tvr.md, citat de observatorul.md
În lupta împotriva COVID-19, autorităţile sorocene au decis sistarea activităţii tuturor transportatorilor de pe raza raionului Soroca. Activitatea pieţelor şi centrelor comerciale este sitată.
Totodată a fost oprit raficul prin punctele de trecere a frontierei cu Ucraina: Soroca – Ţekinovca, Vasilcău – Velikaia Kosniţa, Cosăuţi – Iampol. Pot intra doar persoanele domiciliate sau cu permise de şedere pe teritoriul Republicii Moldova.
În pofida măsurilor luate, autorităţile spun că mai sunt cetăţeni iresponsabili care ignoră cu bună ştiinţă restricţiile impuse temporar pentru a stopa răspândirea virusului.
Printre măsurile întreprinse în municipiu este și dezinfectarea străzilor cu soluție de clor, precum și dezinfectarea zilnică a terenurilor de joacă pentru copii, mai spun autoritățile locale, care îndeamnă sorocenii să fie responsabili, să se autoizoleze sau, in cazul în care circulă pe străzi să respecte distanța socială și alte recomandări de profilaxie a virusului.
Potrivit sursei, în ultimele zile, aproape 300 de persoane din Soroca au venit din afara Republicii Moldova şi sunt monitorizate la domiciliu. Dintre acestea, 123 sunt revenite din Italia.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata