NordNews
Avem ce spune

Studiu sociologic // Peste 56% din respondenți s-au declarat împotriva vaccinării anti-COVID-19

Peste 56% din respondenții unui studiu sociologic s-au declarat împotriva vaccinării anti-COVID-19, mai mult 33% au spus că se vor vaccina, iar un pic peste 10% au refuzat să răspundă la această întrebare. Cel puțin asta arată studiul sociologic Vox Populi organizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din R. Moldova, transmite agora.md. 

În același timp, peste 40% din participanții la sondaj au spus că au afectați în mare măsură de pandemia COVID-19, mai mult de 15% au fost foarte afectați, iar 30% – mai puțin. La fel, 8,6% din respondenți au declarat că nu au fost afectați deloc de noul virus.

Sondajul a fost realizat în perioada 12-20 februarie pe un eșantion de 1.191 de persoane și cu o eroare maximă de +/-3%.

Ieri, Ministerul Sănătății a anunțat 507 cazuri noi și alte 20 de decese provocate de virus. Din numărul total de cazuri confirmate,  26 sunt lucrători medicali. E vorba de 12 medici, 12 asistenți medicali și doi angajați din personalul auxiliar.

Totodată, autoritățile au anunțat că la sfârșitul lunii februarie, în R. Moldova, ar trebui să ajungă primele doze de vaccin anti-COVID-19.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, vom primi 24.570 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech (Comirnaty) și 264.000 de doze produse de Oxford/AstraZeneca. Livrarea a fost confirmată de platforma internațională COVAX.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata